Teetkö töitä kotoa? Käytäthän turvallista VPN yhteyttä?

Varsinkin näin koronaviruksen aikaan moni tekee töitä kotona tai käyttää muuten internettiä enemmän kuin normaalisti, jolloin on tärkeää suojata käytetty internetyhteys ja paras tekniikka tähän on käyttää VPN-yhteyttä.

Pyrimme kokoamaan lyhyitä ohjeita ja vinkkejä kotona koronaviruksen tai muuten etätöitä tekevien avuksi.

Yksi suosituimmista on NordVPN, jonka avulla pystyt suojaamaan tietoliikenteesi, niin työasemaltasi kuin matkapuhelimestasi tai tabletistasi.

VPN-yhteys on tekniikka, jossa asiakas asentaa työasemalleen VPN-asiakasohjelman, joka putkittaa tietoliikenteen salattua putkea pitkin asiakkaan työasemalta VPN-yhteyden tarjoajan palvelimelle, josta tietoliikenne vasta yhdistetään Internettiin. Näin yhteyttä ei ole mahdollista salakuunnella tai muokata matkanvarrella.

Suosittelemme VPN-yhteyden käyttämistä aina, kun se on mahdollista, mutta varsinkin silloin, jos käytät yleistä yhteyttä esim. kirjastoissa, lentokentillä tai muissa julkisissa tiloissa tai muissa vierailijaverkoissa.

Jos sinulla on antaa vinkkejä tai kaipaat ohjeistusta johonkin koronaviruksen takia etätyössäsi tai muuten havaitsemaasi ongelmaan niin otamme vinkkejä ja kysymyksiä mielellämme vastaan yhteydenotto lomakkeenkautta.

Jos sinulla ei vielä ole VPN-yhteyttä niin suosittelemme ostamaan NordVPN:n tarjoaman palvelun.