Kuvaruutukaappauksen ottaminen

Kuvaruutukaappauksen ottaminen Windows, Mac OS X sekä Ubuntu Linux käyttöjärjestelmissä.

 

Mac OS X

Komento+Vaihto+3 Ottaa kuvaruutukaappauksen koko näytöstä ja tallentaa sen työpöydälle.
Komento+Vaihto+4 Voit valita työpöydältä alueen, jolta kuvaruutukaappaus otetaan ja se tallennetaan työpöydälle.
Komento+Vaihto+5 Jonka jälkeen välilyöntiä ja klikkaa ikkunaa, jolloin klikatusta ikkunasta otetaan kuvaruutukaappaus ja tallennetaan se työpöydälle.
Komento+Ohjaus+Vaihto+3 Ota kuvaruutukaappaus näytöstä ja tallenna se leikepöydälle.
Komento+Ohjaus+Vaihto+4 Voit valita työpöydältä alueen, jolta kuvaruutukaappaus otetaan ja se tallennetaan leikepöydälle.
Komento+Ohjaus+Vaihto+4 Jonka jälkeen välilyöntiä ja klikkaa ikkunaa, jolloin klikatusta ikkunasta otetaan kuvaruutukaappaus ja tallennetaan se leikepöydälle.

Komento = mac command Kuvaruutukaappauksen ottaminen Vaihto = mac shift Kuvaruutukaappauksen ottaminen Ohjaus = mac control Kuvaruutukaappauksen ottaminen

 

 

 

Windows XP

PrintScreen Ottaa kuvaruutukaappauksen koko työpöydästä ja tallentaa sen leikepöydälle.
Printscreen+alt Ottaa kuvaruutukaappauksen aktiivisesta ikkunasta ja tallentaa sen leikepöydälle.

Jos haluat tallentaa kuvaruutukaappauksen tiedostoksi joudut Windows XP koneella käyttämään erillistä ohjelmaa kuvan tallentamiseen.
Windows XP tietokoneelta löytyy yleensä Paint-niminen ohjelma, johon voit liittää (ctrl+v) ottamasi kuvaruutukaappauksen tallentamista varten (Paint:ssa ctrl+s suosittelen .jpg muotoon tallentamista).

 

 

Windows 8

PrintScreen Ottaa kuvaruutukaappausen ja tallentaa sen leikepöydälle.
PrintScreen+Windows-näppäin Ottaa kuvaruutukaappauksen ja talentaa sen tietokoneellesi Kirjastot->Kuvat->Näyttökuvat hakemistoon.

Hakemiston löydät painamalla ensin Windows+E, joka avaa Explorerin, josta voit navigoida itsesi Pictures/Screenshots hakemistoon.

 

 

Ubuntu Linux

PrintScreen Ottaa kuvaruutukaappauksen koko näytöstä ja avaa ikkunan, josta voidaan valita tallennetaanko kaappaus tiedostoksi vai kopioidaanko se vain leikepöydälle.
PrintScreen+alt Ottaa kuvaruutukaappauksen aktiivisesta ikkunasta, muuten vastaa pelkkää printscreeniä.