Käynnistä-valikon muokkaus osa 2

“Osastojen” nimeäminen

Klikkaa hiiren ykköspainikkeella otsikkoriviä esim. “Ajankohtaista” tai “Viihdettä”, jotka ovat oletuksena Windows 10:ssä.

win10 käynnistävalikon muokkaaminen osa2 9 300x88 Käynnistä valikon muokkaus osa 2

Tämän jälkeen voit vaihtaa kyseisen “osaston” otsikkoa. Tämä on monesti kätevää, jos haluat ryhmitellä esim. “Työ”, “Omat” ja vaikka “Pelit” omiksi “osastoikseen”, jotta löydät nopeasti ja helposti usein käyttämäsi ohjelmat.

win10 käynnistävalikon muokkaaminen osa2 2 300x63 Käynnistä valikon muokkaus osa 2

“Osastojen” järjestely

Voit myös siirtää eri “osastoja” ottamalla kiinni otsikon lopusta näkyvästä kahden viivan merkistä ja vetämällä “osastoja” haluamaasi järjestykseen. Viivat ilmestyvät näkyville, kun viet hiiren osoittimen “osaston” otsikkoriville.

win10 käynnistävalikon muokkaaminen osa2 1 300x82 Käynnistä valikon muokkaus osa 2

Voit järjestää “osastoja” päällekkäin.

win10 käynnistävalikon muokkaaminen osa2 4 300x210 Käynnistä valikon muokkaus osa 2

Tai vierekkäin.

win10 käynnistävalikon muokkaaminen osa2 6 300x209 Käynnistä valikon muokkaus osa 2

Tapahtumaruudun (Live tiilen) kytkeminen päälle sekä pois

Jos haluat kytkeä “tapahtumaruudun” (Live tiili) pois käytöstä, klikkaa “tapahtumaruutua” hiiren kakkospainikkeella ja valitse aukeavasta valikosta “Enemmän” ja tämän jälkeen aukeavasta valikosta “Poista tapahtumaruutu käytöstä”. Tämä jättää kyseisen tiilen käynnistä-valikkoon, mutta poistaa tapahtumaruutu-ominaisuuden käytöstä.

win10 käynnistävalikon muokkaaminen osa2 7 300x180 Käynnistä valikon muokkaus osa 2

Jos haluat kytkeä “tapahtumaruudun” (Live tiili) takaisin käyttöön, klikkaa “tapahtumaruutua” hiiren kakkospainikkeella ja valitse aukeavasta valikosta “Enemmän” ja tämän jälkeen aukeavasta valikosta “Ota tapahtumaruutu käyttöön”. Tämä kytkee kyseisen tiilen “tapahtumaruudun” takaisin päälle.

win10 käynnistävalikon muokkaaminen osa2 8 300x177 Käynnistä valikon muokkaus osa 2