DataPhoto.Fi http://www.dataphoto.fi Mon, 09 Apr 2018 10:21:34 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Lukitusnäytön muokkaaminen http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/lukitusnayton-muokkaaminen/ Fri, 06 Apr 2018 17:18:05 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2713 Windowsin lukitusnäytön taustalla on Windows 10:stä lähtien näytetty esim. valokuvia, mutta kaikki eivät tätä halua tai haluavat mahdollisesti vaihtaa taustalle oman yrityksen logon tai mahdollisesti kuvan omasta perheestä, lemmikistä tai tutun maiseman.

Onneksi tämän vaihtaminen on Windows 10:ssä tehty helpoksi ja tapahtuu seuraavasti:

Valitse vasemman alanurkan Windows napin takaa löytyvästä “Asetukset” (ratas)-kuvakkeesta.

Auenneesta “Asetukset” [...]

The post Lukitusnäytön muokkaaminen appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Windows 10: Yövalo ja yövalon asetukset http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/windows-10-yovalo-ja-yovalon-asetukset/ Mon, 26 Mar 2018 13:16:33 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2577 Useat meistä joutuvat tuijottamaan tietokoneen näyttöä myöhään iltaan, jonka jälkeen nukahtaminen on monesti ja monella usein hieman vaikeaa. Aikaisemmin on jouduttu asentamaan työasemalle erillinen ohjelma sinisensävyn poistamiseksi, mutta Windows 10:stä löytyy toiminto nimeltä “Yövalo”, joka vähentää kuvan sinisyyttä (käytännössä värilämpötilaa) kellonajan perusteella. Tässä voi käyttää joko tarkkoja kellonaikoja tai jos olet sallinut paikannuksen, niin [...]

The post Windows 10: Yövalo ja yövalon asetukset appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Windows 10 Kuinka vaihtaa SIM-kortin PIN-koodi tai poistaa se käytöstä kokonaan http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/windows-10-kuinka-vaihtaa-sim-kortin-pin-koodi-tai-poistaa-se-kaytosta-kokonaan/ Tue, 20 Mar 2018 15:00:38 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2452 Nykyisin ihmisillä on yhä enemmän kannettavia tietokoneita ja aina vain vähemmän pöytätietokoneita. Samalla myös yhä useammalla ihmisellä on kannettavassaan oma SIM-kortti Internet yhteyttä varten. Tässä ohjeessa kerromme, miten voit vaihtaa kannettavassa tietokoneessa olevan SIM-kortin PIN-koodin käyttämättä SIM-korttia matkapuhelimessa sekä myös, miten tämän PIN-koodin kyselyn saa kytkettyä kokonaan pois päältä.

SIM-Kortin PIN-koodin kysely on hyvä pitää [...]

The post Windows 10 Kuinka vaihtaa SIM-kortin PIN-koodi tai poistaa se käytöstä kokonaan appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Poista ominaisuudet ja henkilökohtaiset tiedot valokuvista http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/poista-ominaisuudet-ja-henkilokohtaiset-tiedot-valokuvista/ Wed, 15 Mar 2017 15:22:51 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2423 Jos valokuvia julkaisee esim. facebook, twitter tms. sosiaalisissa medioissa, niin kuvista kannattaa poistaa ominaisuudet ja henkilökohtaiset tiedot. Esim. kännykällä otetuista valokuvista löytyy hyvin usein tarkat koordinaatit siitä, missä kuva on otettu. Joskus nämä halutaan säilyttää, mutta usein nämä on hyvä tietoturva ja yksityisyys syistä poistaa.

Valitse kuva/kuvat, joista haluat poistaa tiedot ja klikkaa hiiren kakkospainiketta, [...]

The post Poista ominaisuudet ja henkilökohtaiset tiedot valokuvista appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Sähköpostipalvelimia http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/sahkopostipalvelimia/ Mon, 16 Jan 2017 09:19:47 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2391 Tälle sivulle olemme pyrkineet keräämään Suomessa yleisimmät sähköpostipalveluntarjoajien lähtevien ja tulevien sähköpostien palvelimet, mutta jos käyttämäsi sähköpostipalvelin puuttuu listalta tai huomaat listalla virheen ilmoitathan sen Yhteydenotto-lomakkeen kautta, niin korjataan listaa.

Palveluntarjoajat Lounea Outlook.com Elisa Kotiposti GMail DNA Lounea Vastaanottava sähköpostipalvelin POP3 Palvelimen osoite mail.seutuposti.fi Suojattu yhteys SSL/TLS Portti 995

Vastaanottava sähköpostipalvelin IMAP4 Palvelimen osoite [...]

The post Sähköpostipalvelimia appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Windows 10 käynnissä olevien ohjelmien välillä liikkuminen nopeasti ja helposti http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/windows-10-kaynnissa-olevien-ohjelmien-valilla-liikkuminen-nopeasti-ja-helposti/ Fri, 09 Dec 2016 14:09:07 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2371 Windowsin sulavan käytön kannalta kannattaa opetella, niin Hyödyllisimmät pikanäppäimet kuin myös sulava ja nopea siirtyminen ohjelmasta tai ikkunasta toiseen.

Nopeiten tämä tapahtuu painamalla alt-näppäin pohjaan ja painamalla tab-näppäintä kunnes haluttu ohjelma on korostettuna näytöllä. Tämän jälkeen, kun vapautat näppäimet siirtää Windows tämän ohjelman tai ikkunan päällimmäiseksi ja samalla aktivoi sen.

Pitämällä alt-näppäimen pohjassa ja painelemalla [...]

The post Windows 10 käynnissä olevien ohjelmien välillä liikkuminen nopeasti ja helposti appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Windows 10 Palautuspisteen luominen helposti ja nopeasti http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/windows-10-palautuspisteen-luominen-helposti-ja-nopeasti/ Thu, 08 Dec 2016 19:24:41 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2314 Windows 10 Palautuspisteen luominen helposti ja nopeasti

Windowsissa kannattaa luoda palautuspiste aina ennen uusien ohjelmien tai laitteiden asentamista, sillä jos asennuksessa menee jotain pieleen auttavat palautuspisteet tietokoneen saamisessa taas toimintakykyiseksi.

Varmista ensin, että palautuspisteen tekeminen on mahdollista.

Windows-näppäin ja kirjoita hakuun “piste” ilman “”-merkkejä. Valitse “Luo palautuspiste”. Tässä vaiheessa Windows saattaa kysyä järjestelmänvalvojan salasanaa joka [...]

The post Windows 10 Palautuspisteen luominen helposti ja nopeasti appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Windows 10 Samannimisten tiedostojen kopiointi http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/windows-10-samannimisten-tiedostojen-kopiointi/ Thu, 01 Dec 2016 15:05:28 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2254 Joskus tulee eteen tilanne, jolloin kahdessa hakemistossa on tiedostoja, joilla on kaikilla samanlainen nimi kuin toisessa hakemissa olevilla tiedostoilla ja nämä pitäisi saada kaikki kopioitua samaan hakemistoon.

Tässä on esimerkki, miten asia tehtiin Windows 7 -käyttöjärjestelmässä:

Esimerkki Hakemisto 1:n sisältö

Esimerkki Hakemisto 2:n sisältö

Jolloin kopioitaessa “Hakemisto 1” -nimisen hakemiston tiedostoja “Hakemisto 2” -nimiseen [...]

The post Windows 10 Samannimisten tiedostojen kopiointi appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Windows 10 Aloitusnäytön muokkaaminen http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/windows-10-aloitusnayton-muokkaaminen/ Mon, 28 Nov 2016 14:14:20 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=2239 Windows 10:ssä on oletuksena varsin sekava ja laaja käynnistä-valikko, jossa on paljon turhaa ja tarpeetonta, joten tämä kannattaa muokata paremmin itselle sopivammaksi. Microsoft on onneksi tehty tämän aloitusnäytön muokkaamisen varsin helpoksi.

Ohjelman liittäminen aloitusnäyttöön

Klikkaa “Käynnistä”-nappia, jonka jälkeen aukeaa Windowsin käynnistä-valikko / aloitusnäyttö.

Klikkaa tästä avautuneesta valikosta kohtaa “Kaikki sovellukset”, jonka jälkeen näet listan [...]

The post Windows 10 Aloitusnäytön muokkaaminen appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>
Windows 7 Etsi-toiminto http://www.dataphoto.fi/ohjeet-ja-vinkit/windows-7-etsi-toiminto/ Wed, 02 Nov 2016 10:59:23 +0000 http://www.dataphoto.fi/?page_id=1634 Windows 7:n haku ikkunan saat auki painamalla samanaikaisesti windows näppäintä sekä f-näppäintä jolloin voit hakea tietokoneella olevia tiedostoja yms. tämän ohjeen mukaan.

Etsi-sanalla keke: keke

Etsi-sanalla keke, mutta älä näytä niitä, joissa on mukana sana “Kopio”: keke – Kopio

Tai helpommin muistettavasti, jos käyttää miinuksen tilalle EI sanaa: keke EI Kopio

Etsi 24.5.2016 jälkeen luotuja [...]

The post Windows 7 Etsi-toiminto appeared first on DataPhoto.Fi.

]]>